header-cbd-aceite-cosmetica

CBD i oli de cànem: La revolució cosmètica

Durant anys el consum i ús del cànnabis han estat estigmatitzats.

Tot i això, la societat està començant a ser conscient dels seus beneficis en l’àmbit de la cosmètica, el benestar i la salut.

Per això, cada cop més marques incorporen línies de cosmètics amb CBD, en aquesta recerca d’una cosmètica més natural, encara que queda molt per investigar i descobrir.

Treballes al sector de la cosmètica i tens curiositat per conèixer tots els beneficis del CBD i l’oli de cànem? Aleshores, aquest article és per a tu.

CBD: què és i propietats

Per entendre què és el CBD primer cal comprendre d’on prové.

El CBD s’obté d’una planta anomenada cànem, que és una varietat de les espècies de plantes de cànnabis sativa. En concret, s’extreu de la resina que es troba a les flors de cànem.

Va ser el 1975 quan el doctor i investigador Raphael Mechoulam va descobrir que dins la planta del cànnabis hi ha diferents tipus de cannabinoides amb unes funcions diferents:

  • D’una banda, ens podem trobar amb el THC o tetrahidrocannabinol, responsable de l’efecte estupefaent de la planta.
  • D’altra banda hi ha el CBD o Cannabidiol, que no té efectes estupefaents, però sí que presenta molts beneficis i propietats que veurem a continuació.

Però, com reacciona el nostre organisme al CBD?

El CBD se sintetitza al nostre cos gràcies al sistema endocannabinoide, que és un sistema biològic de comunicació intercel·lular molt complex. I, per això, és difícil de percebre per a nosaltres.

El sistema endocannabinoide (ECS) regula funcions essencials, com la pressió sanguínia, la temperatura corporal, la freqüència respiratòria i els nivells de glucosa.

L’objectiu principal de l’ECS és ajudar a fer que el nostre organisme assoleixi l’homeòstasi o l’equilibri, o el que és el mateix: el manteniment de la nostra estabilitat interna malgrat les variacions de l’entorn.

Quant a les propietats dels cosmètics de CBD, aquests es caracteritzen per ser nutritius, hidratants i calmants. Es poden trobar en cremes, sèrums, olis i fins i tot llapis labials i xampús. En definitiva: és un ingredient natural i molt versàtil.

El seu creixent ús en la cosmètica per a la pell no és estrany, ja que té molts beneficis:

  • Suavitza la pell.
  • Afavoreix la regeneració, i per tant ajuda a recuperar un aspecte més saludable de la pell.
  • És calmant i relaxant.
  • Ajuda a reduir de manera visible l’envermelliment i redueix la inflamació de la pell.

Oli de cànem: què és i propietats

L’oli de cànem o oli de llavors de cànem es diferencia del CBD, com el seu nom indica, en què s’obté de les llavors de cànem, a través del premsat en fred.

Conté un percentatge d’un 70% en àcids grassos essencials omega 3 (àcid alfa-linolènic) i omega 6 (àcid linoleic). Encara que altres olis vegetals també contenen aquests àcids poliinsaturats, en el cas de les llavors de cànem és molt significatiu l’alt contingut i el balanç quantitatiu que hi ha entre tots dos.

De fet, estudis científics com aquest han demostrat que l’alt contingut en omega 3 i omega 6 de l’oli pot influir positivament en els símptomes d’èczemes, com la picor o el dolor.

A més d’aquest benefici, l’oli de cànem té altres propietats molt interessants per a l’ús cosmètic:

  • Calma la pell estressada: per això s’utilitza en olis i sèrums de nit.
  • És un hidratant intens: per això és ideal per a productes per a pells seques.
  • Té una gran capacitat seborreguladora: això és perquè no és un producte comedogènic, és a dir, que no obstrueix els porus de la pell i no té un excés de greix. Per això és recomanable el seu ús per a pells sensibles, acneiques, èczemes, psoriasi, caspa, pells seques i madures.
  • Té propietats antiinflamatòries: això el converteix una vegada més en un gran aliat per al tractament terapèutic de l’acne.
  • Enforteix el factor natural d’hidratació de la pell i restableix la barrera cutània: així manté la pell més hidratada i amb més volum.
  • Té propietats de protecció solar UV lleu: pot ser un bon component per potenciar els efectes de les cremes solars.
  • Afavoreix l’eliminació de les toxines de la pell: gràcies al seu alt contingut en omega 3 i omega 6.
  • Es pot utilitzar també per calmar o eliminar el dolor: l’oli de cànem redueix la producció de prostaglandines, substàncies similars a les hormones i responsables, entre d’altres, de la sensació de dolor.

Vols més informació sobre el CBD i l’oli de cànem?

Si treballes a la indústria de la fabricació de cosmètics i vols saber més sobre el CBD i l’oli de cànem, serà un plaer assessorar-te i explicar-te tot el que necessites saber sobre aquests ingredients naturals.

Per això, només has d’emplenar el formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu per ajudar-te.

Beatriz Cánovas

Beatriz Cánovas

+

Responsable Sector de Actividad

Entrades de blog relacionades​